Ruitenburg voltooit Maaslandloop

Onze klant Ruitenburg motiveert haar medewerkers om te sporten. Met name de hardloopsport heeft hun warme aandacht. Naast de sponsoring van diverse hardloopevenementen en wedstrijden neemt Ruitenburg zelf ook vaak deel aan lopen, waaronder de Maaslandloop.

In het weekend van 12 en 13 juni 2015 vond de zevende Maaslandloop plaats. De recreatieve non-stop hardloopestafette van 360 km voor het goede doel is niet meer weg te denken uit het programma van Sport & Spel in Maasland. Een verslag van hoe Ruitenburg deze pittige maar leuke hardloopestafette beleefde.

 

Verslag Ruitenburg Maaslandloop

Op vrijdagmorgen 12 juni is het nog vrij stil in Maasland, maar niet aan de Doelstraat. Even na zes uur staat de organisatie klaar om ons op te vangen. Er is gezorgd voor koffie en verse broodjes. Na de teamfoto gaan we met twee teams van Ruitenburg even na half zeven van start. Elk team bestaat uit 12 lopers, welke verdeeld zijn in twee groepen van zes. Ze lopen achtereenvolgend, in hoog tempo, één km. Zij worden vergezeld door drie begeleiders.

Na 34 km is het tijd voor een korte pauze. Eén van de teamleden had van te voren geregeld dat koffie met wat lekkers klaarstaat. Dit geeft de lopers weer genoeg kracht voor de volgende 38 km richting Oudewater. Na de lunch volgt een pittig stuk van maar liefst 78 km. Ondanks de hoge temperatuur houden de lopers het prima vol, iedereen komt dan ook voldaan aan bij de ondertussen beroemde stop in Wageningen. Hier kun je ontspannen in de jacuzzi of douche, genieten van muziek van een live-band, natuurlijk zijn er heerlijke hapjes en drankjes. Na deze fijne stop starten de teams met nachtetappes van 48 km. Terwijl de ene groep aan het lopen was, slaapt de andere groep in twee tenten en de touringcar die klaar staan op het erf van Boerderij Bodemtrouw in Dussen. Lang duurt het niet voordat je alleen het geluid van een krekel en (helaas) het lossen van de aardappelen hoort….

Om vier uur is het alweer tijd om wakker te worden. De nachtlopers liepen zo goed, dat zij maar liefst 45 minuten eerder aankwamen dan verwacht. De tweede groep lopers hebben ’s-morgens te maken met harde tegenwind op de dijken, maar ook zij weten het tempo hoog te houden.

Na 365 km lopen de lopers van beide teams de laatste kilometer in Maasland gezamenlijk. Rond half vijf werden ze enthousiast onthaald bij de finish. Moe, maar zeker voldaan werden de twee bijzondere dagen afgesloten met een mooi moment op het podium. In totaal is er ruim € 34.500,- opgehaald voor Stichting Het Vergeten Kind. Meer informatie over de Maaslandloop is te vinden op www.maaslandloop.com. Benieuwd naar de sportieve uitdagingen van Ruitenburg en het bedrijf? Bekijk hun website www.ruitenburg.nu

Wilt u als team ook een custom-made ontworpen wieler- of hardlooptenue voor deelname aan een evenement? Neem contact op via info@duell-sports.nl

Leave a comment