MAD-runners lopen Roparun 2015

Met Pinksteren vond de 24ste Roparun plaats. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Eenn van onze klanten nam dit jaar deel; de MAD-runners. Drie jaar geleden heeft een aantal vrienden en familieleden van teamcaptain Pieter van der Galiën zich verenigd en zijn de MAD-runners ontstaan. MAD is een herinnering aan (schoon-)moeder Maddy, die na een moeilijk ziekteproces is overleden aan kanker en staat daarmee symbool voor vergelijkbare herinneringen. Daarnaast staat MAD ook voor het Engelse woord ‘mad’ gek, want je moet wel een beetje mad zijn om mee te doen aan de Roparun.

 

Verslag MAD-runners Roparun

Teamcaptain Pieter van der Galiën beschreef de belevenissen van de MAD-runners onderweg:
‘De editie van 2015 was een groot succes. Het weer was geweldig met veel zon en alleen een paar buitjes in de nacht van zondag op maandag. Toen om 16.31 uur het startschot klonk, ging alles in een stroomversnelling en kom je in een roes terecht. Het is afzien, omdat je bijna niet slaapt, maar wel een aanzienlijke fysieke inspanning levert. Maar wel afzien met een grote grijns op het gezicht, want geloof het of niet, de Roparun is een groot feest dat alleen een succes kan zijn, omdat je het met elkaar doet en iedereen een even belangrijke rol speelt. En omdat je er met elkaar een feestje van maakt, net als de vele dorpen waar je doorheen komt en de bewoners langs de kant van de weg staan om je toe te juichen.

Als je dan uiteindelijk bij de Daniël den Hoed aankomt in Rotterdam en de mensen ziet waar je het voor doet en weer denkt aan de dierbaren die je bent verloren, dan pink je wel een traantje weg. Maar de finish op de Coolsingel is een groot feest en een ontlading, waar je zeer trots op mag zijn als team. Als je het iemand uit ons team vraagt “volgend jaar weer?”, “JA ZEKER!”, zegt bijna iedereen. Als team hebben we dit jaar bijna €15.000,- opgehaald. Een prestatie om trots op te zijn’.

 

Custom-made ontwerp MAD-runners Roparun

Voor dit team en vanwege het doel de Roparun was Duell Sports vereerd om een gaaf custom-made hardlooptenue te ontwerpen. De kleuren van het team en de herkenbare punten van de Roparun werden in het tenue verwerkt. Op het shirt is bijvoorbeeld de route te zien die het team van Parijs naar Rotterdam heeft afgelegd.

Kortom; een speciaal tenue voor een speciaal team en een speciaal doel! Voor meer informatie over de MAD-runners bekijk hun website: www.mad-runners.nl of check www.roparun.nl voor info over het doel.

Wilt u als team ook een custom-made ontworpen wieler- of hardlooptenue voor deelname aan een evenement? Neem contact op via info@duell-sports.nl

Leave a comment