Diakonessenhuis loopt voor Roparun

In 2016 bestaat de Roparun 25 jaar. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

 

Diakonessenhuis beleeft de Roparun

Het Diakonessenhuis is een van de teams die al enkele jaren deelneemt aan de Roparun. De belevenissen van de Roparun 2015 hebben ze op papier gezet;

Vrijdagochtend 22 mei om 7.00 uur verzamelen we in Zeist bij het Diakonessenhuis voor de laatste acties en het inpakken van de spullen. In Zeist staan collega’s, familieleden, vrienden en oud teamleden klaar om ons uit te zwaaien. Vervolgens vertrekken we met twee campers, een materiaalwagen en de lopersbus naar het Diakonessenhuis in Utrecht. Na de mooie woorden van Fred werd de teamfoto gemaakt en werden we uitgezwaaid door diverse collega’s en vertrokken we met veel getoeter om 10.00 uur naar Hamburg.

Om 18.30 uur arriveerden we met het team bij het hostel in Hamburg. ’s Avonds hebben we samen gezellig een hapje en drankje gedaan bij de Block House. Iedereen heeft er zin in en de sfeer is top! Na een leuke eerste dag gaat iedereen op tijd zijn/haar bed in om de volgende dag fris aan de start te verschijnen.

Om 13.08 uur klinkt dan echt het startschot voor Team 19 en gaat Team A met Hein als loper van start en begint de zon te schijnen. Team B vertrekt na de start naar het eerste wisselpunt 44 kilometer verderop de route bij een boer op het erf. Daar verblijven we tussen de hooibalen en kalfjes. De route voert door het zacht glooiende landschap, tussen de felgele koolzaadheuvels en de witte berkenbomen. Al met al een heerlijke eerste etappe.
Team B vertrok vanaf de boerderij voor hun eerste etappe richting Zeven, waar we iets van de route af raakten en hierdoor het feestje op de atletiekbaan mistten.
Om 1.00 uur ’s nachts komt Team A door het gezellige Dingstede. Het dorp was versierd met kaarsjes in potten op de grond en lampjes in de bomen en er stonden toeschouwers langs de kant.
De eerste nachtelijke etappe voor Team B begint niet goed, omdat onze fietser Rogier demarreert in het donker en we hem even kwijt zijn. Otto, de lopersbus-chauffeur, laat zijn parkeerkunsten ook in het donker zien. Zo komen we als team de nacht door en beginnen de vogeltjes te fluiten bij de zonsopkomst. Eén van de mooie momenten tijdens de Roparun waar iedereen van geniet!

Vervolgens arriveert Team A bij het Steunpunt Kluse (georganiseerd door de Roparun), waar zij zorgen voor een gezellig muzikaal onthaal met Hema worst, koffie en croissants.
Team B passeert tijdens de route plaatsen als Sleen en Emmen waar de sfeer er ook goed in zit. We hebben ons hier erg welkom gevoeld en door de aanmoedigingen van al die mensen gaat het lopen vanzelf en loop je met kippenvel door zo’n dorpje heen.

Bij Almelo en voor Zutphen hadden ze langs de route waxinelichtjes in potjes neergezet, wat ’s avonds voor een mooi effect zorgde. In het centrum was een grote mensenmassa op de been op de terrassen, geweldig! Het weer is ons nog steeds goed gezind en de zon schijnt volop en de route is nog steeds prachtig. En wat een gastvrijheid onderweg!

In de buurt van Beesd was een bewoner op weg naar zijn brievenbus voor zijn krantje, maar die lag er natuurlijk niet op 2e Pinksterdag. Vervolgens sponsorde hij het team voor 10 euro, terwijl hij nog nooit van de Roparun had gehoord. Brandwijk (het laatste wisselpunt) hadden we ingericht als Diak Steunpunt waar familie, vrienden en collega’s Team A konden zien finishen en waar Team B vertrok voor de laatste etappe naar Rotterdam. Een gezellig en mooi punt, onder het genot van zelfgebakken appeltaart hebben we hier even de tijd genomen om te genieten van dit moment!
In de plaatsen Ridderkerk en Barendrecht krijg je als loper ook de nodige adrenaline om de laatste kilometers te volbrengen. Wat een sfeer en groot feest! De emoties en pijntjes zijn te voelen, maar we gaan door en het einde is in zicht. De lopers van Team A sloten zich op het laatste stuk van de route aan bij Team B, en liepen de teamcaptains Fred en Mariska voorop om om 15.06 uur samen over de finish te gaan bij “de Zwaan” (Erasmusbrug Rotterdam). Hier ligt ieder jaar de officiële finish en hebben we er samen 49 uur, 58 minuten en 18 seconden over gedaan met een gemiddelde snelheid van 11,25 km/uur. Daarna is het genieten van een welverdiende huldiging op de Coolsingel, waar we ons moment echt even gepakt hebben. Wat zijn wij trots op dit geweldige team en avontuur!

 

Roparun 25 jaar

Het Diakonessenhuis had voor deze editie een speciaal custom-made ontworpen hardlooptenue. In 2016 bestaat de Roparun 25 jaar. Een mooi moment om met jouw team in een custom-made hardloopshirt of hardloopbroek te lopen! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden dan kun je contact opnemen via info@duellsports.nl. Meer weten over de Roparun of over het team van het Diakonessenhuis. Bekijk dan de website www.roparun.nl of http://www.roparun-diak.nl

Leave a comment